Pravda a mýty o čokoládě

    čokoláda

    Dáváme si ji na špatnou náladou, před menstruací nebo jen když máme chutě na sladké. Když je kvalitní, s vysokoprocentním obsahem kakaa a pravým kakaovým máslem, obsahuje zdraví prospěšné látky. Ale není čokoláda jako čokoláda. a proto o ní kolují různé mýty.

    • Kazí zuby – mýtus i pravda – oslabuje zubní sklovinu a pomáhá tak k tvorbě zubního kazu, ale i složky, které brání rozvíjení bakterií v ústech.
    • Zhoršuje akné – mýtus – akné je hormonálního původu, takže pokud nebudete konzumovat tabulku čokolády denně, akné se vám nezhorší
    • Je afrodiziakum – spíše mýtus – obsahuje fenyletylamin, povzbudí vás již jen její vůně, ale afrodiziakální účinky byste pocítili až při požití kil této pochoutky
    • Je superpotravina – pravda – chrání srdce, pomáhá nervovému systému, obsahuje vitaminy a minerály, díky obsahu antioxidantů chrání i před rakovinou a degenerativními chorobami
    • Čím tmavší tím lepší – mýtus – ve skutečnosti když je přílišná tmavá, čokoláda nebude příliš kvalitní. Pravá kvalitní čokoláda má mít barvu kaštanů
    • Pomáhá tloustnout – mýtus – pokud jde o pravou čokoládu, pak se nemusíte bát